Root Membrane Kit

Root-Membrane-megagenMet de nieuwe MegaGen Root Membrane Kit kunt u gemakkelijk de ‘root membrane technique’, de ‘socket shield technique’ of de ‘root submergence technique’ toepassen.

Productinformatie

De ‘root membrane technique’ is een behandeltechniek die het mogelijk maakt het buccale gedeelte van de te verwijderen wortel in situ te laten tegen de buccale botlamel.

De behandeling wordt momenteel op verschillende manieren en m.b.v. verschillende instrumenten uitgevoerd maar vanwege de moeilijkheidsgraad vooralsnog alleen door ervaren tandartsen.

MegaGen heeft daarom een speciale en gebruiksvriendelijke ‘diamond drill’ kit ontwikkeld, waardoor een tand nauwkeurig beslepen kan worden zonder de omliggende weefsels te beschadigen. De Root Membrane Kit draagt zo bij aan het versimpelen en veiliger uitvoeren van de procedure.

MegaGen-Root-Membrane-Kit

Inhoud van de Root Membrane Kit

De kit bestaat uit de Diamond Drill met Initial Shaper, Round Diamond, Final Shaper en Tapered Diamond. De Shaping Drill en Endodontic Drill kunnen optioneel eveneens geleverd worden.

Root-membrane-kit-megagen

Gebruik van de Root Membrane Kit
 

Gebruik-Root-Membrane-Kit

1) Measure the root length and Secure the root canal.
2) Initial shaping using 1DD1607 Drill and extend to the whole length using 1DD1911 Drill.
3) Remove palatal fragment and crescent root buccal fragment using 2DD2025, 2DD2029, 2DD2034, 2DD3024, 2DD3029, 2DD3034 Drill. 
4) Crestal trimming and smoothing of root membrane using 3DD4005(for low speed) or 3DD20H(for High speed) Drill. 
5) 4DD50 Drill for palatal bone trimming.
6) Recommend 1DD1911 Drill to premolar shaping. 
7) Step by step drilling and Implantation.

Video: Root Membrane Kit