Immediate Molars Predictable?

Tegenwoordig is immediaat implanteren in de esthetische zone onmisbaar geworden in de dagelijkse implantologie praktijk. Ondanks deze trend wordt er bij het implanteren in de zijdelingse delen vaak nog vastgehouden aan de standaardprocedure, waarbij na extractie een genezingsperiode van 6 tot 12 weken wordt aangehouden. Deze keuze wordt voornamelijk beïnvloed door het gebrek aan voorspelbare oplossingen voor immediate implantaatplaatsing in de zijdelingse delen bij de meeste implantaatsystemen. Toch zijn er talloze voordelen verbonden aan het direct plaatsen van een implantaat na de extractie van een (pre)molaar. De behandeling is niet alleen minder ingrijpend voor de patiënt met minder nabezwaren, maar ook worden de anatomische structuren beter behouden. Ontdek meer over deze innovatieve aanpak en de voordelen die het met zich meebrengt.

Immediate placement in de socket types

Socket type A

Een type A extractiealveole wordt beschouwd als de optimale situatie voor immediate plaatsing van implantaten. Bij type A extractiealveole zijn de alveolaire wanden intact. Voldoende botvolume en botdichtheid maken een stabiele plaatsing van het implantaat mogelijk zonder de noodzaak voor extra botaugmentatie.

 

BLUEDIAMOND IMPLANT®, is het ideale implantaat voor immediate plaatsing in type A extractiealveole. Dit komt door de vorm van het implantaat, welke de vorm heeft van een tandwortel, dit in combinatie met het KNIFETHREAD® schroefdraadontwerp geeft de optimale primaire stabiliteit bij plaatsing. De Anatomisch gevormde Healing Abutments zorgen uiteindelijk voor een natuurgetrouw emergence profile.

1.The shape of the implant

2. Round faced & narrow thread design

3. Strong and stable connection

4. Anatomically based prosthetic options

Socket type B

Een type B extractiealveole kan een uitdaging vormen voor het immediaat plaatsen van implantaten. De buccale botlamel is bij Type B extractiealveole gedeeltelijk afwezig door resorptie, waardoor botaugmentatie noodzakelijk kan zijn.

BLUEDIAMOND IMPLANT®, is het ideale implantaat voor immediate plaatsing in type B extractiealveole. Dit komt door de vorm van het implantaat, welke de vorm heeft van een tandwortel, dit in combinatie met het KNIFETHREAD® schroefdraadontwerp geeft de optimale primaire stabiliteit bij plaatsing. Naast de Regular Thread is er ook een Deep Thread variant mogelijk, waarbij het implantaat oppervlak nog groter is. De Anatomisch gevormde Healing Abutments zorgen uiteindelijk voor een natuurgetrouw emergence profile.

1.The shape of the implant

2. Round faced & narrow thread design

3. Strong and stable connection

4. Anatomically based prosthetic options

5. Significantly greater surface area

Socket type C

Een type C extractiealveole is de meest uitdagende plaats voor het immediaat plaatsen van implantaten. Er is een aanzienlijk verlies van buccale en linguale botlamellen, tevens is er een verminderd bot -volume en -stabiliteit.

ANYRIDGE®, is het ideale implantaat voor immediate plaatsing in type C extractiealveole. Dit komt door de vorm van het implantaat, welke de vorm heeft van een tandwortel, dit in combinatie met het KNIFETHREAD® schroefdraadontwerp geeft de optimale primaire stabiliteit bij plaatsing. Het ANYRIDGE® is verkrijgbaar tot doorsnee 8mm, wat een immediate plaatsing in de meest uitdagende type C extractiealveole mogelijk maakt. De Anatomisch gevormde Healing Abutments zorgen uiteindelijk voor een natuurgetrouw emergence profile.

socketTypeC_1

1.The shape of the implant

socketTypeC_2

2. Round faced & narrow thread design

socketTypeC_3

3. Stable connection

socketTypeC_4

4. Anatomically based prosthetic options

socketTypeC_5

5. Expanded implant diameter range

Clinical Article 

Meer weten over “Socket Type classificatie”  bekijk hier het volledige artikel geschreven door Richard B. Smith, DDS / Dennis . Tarnow DDS

Regeneration

EthOss is een combinatie van 65% ß-tricalciumfosfaat en 35% calciumsulfaat. Deze innovatieve combinatie is de sleutel tot het succes.

Waarom ß-tricalciumfosfaat ( ß -TCP )? ß-TCP wordt al vele jaren in de geneeskunde gebruikt en is alom onderzocht en vertrouwd, met verschillende voordelen die het bijzonder geschikt maken voor tandheelkunde:

  • Volledige resorptie in lijn met de snelheid van nieuwe botvorming
  • Osteoconductief
  • Hoog osteo-inductief potentieel

 

Waarom calciumsulfaat?

Calciumsulfaat, het oudste geregistreerde biomateriaal, wordt al meer dan 120 jaar gebruikt in de chirurgie. Hoewel het niet dezelfde botregeneratiecapaciteiten heeft als ß-TCP, biedt calciumsulfaat één groot voordeel: het zet in situ vast, waardoor een stabiel transplantaat ontstaat met een geïntegreerde cel-occlusieve barrière. Dit helpt het binnendringen van weke delen te voorkomen, waardoor er geen apart collageenmembraan nodig is en het periost (en de bijbehorende bloedtoevoer) vanaf de eerste dag direct toegang heeft tot de locatie van het transplantaat.

Prothetiek

Het Anatomic Healing Abutment™ is de oplossing om een ideaal en esthetisch emergence profile te vormen voor elke tandpositie.