MegaGen Academy

Educatie is een absoluut speerpunt van MegaGen. Daarom organiseren wij al jaren diverse Seminars, Masterclasses en Mastercourses en bouwen we aan MINEC (MegaGen International Network of Education and Clinical Research). Sinds 2019 is hier de MegaGen Academy aan toegevoegd.

Via de MegaGen Academy bieden wij, in samenwerking met met onze partners, waaronder OmnimedPro en de Abas Implant Academy, een aantal cursusprogramma’s aan op diverse niveau’s. Zowel de beginnend implantoloog als de meer ervaren implantoloog kunnen terecht bij de MegaGen Academy. Onder de bevlogen leiding van ervaren tandartsen en kaakchirurgen is het leereffect gegarandeerd. De bij de Academy betrokken hebben stuk voor stuk een passie voor het vak en willen je hierbij betrekken en kennis met je opbouwen en delen. Dit maakt de praktische toepasbaarheid zeer groot.

De cursussen van de MegaGen Academy:

 1. Voor startende implantologen of verder verdiepen? De Abas Implant Academy
 2. Voor de Ervaren implantoloog en klaar voor de volgende stap? OmnimedPro
 3. Het Mentorship programma voor de tandarts die zelf wil leren implanteren of ervaring wil uitbreiden onder begeleiding van ervaren implantoloog?

Abas Implant Academy

Begin 2023 bieden we na vier succesvolle seizoenen wederom deze implantologiecursus aan. Wil je als tandarts beginnen met implanteren of je verder verdiepen in de orale implantologie? De Abas Implant Academy biedt jou, een volwaardig en compleet cursusprogramma bestaande uit 8 modules.

Meer informatie over de Abas Implant Academy

OmnimedPro

OmnimedPro biedt het programma Immediaat implanteren aan. Er bestaat de mogelijkheid om één of beide modules te volgen en is gericht op ervaren implantologen (MKA chirurgen en tandartsen die implanteren), verijzend tandartsen en tandprothetici en tandtechnici die de kneepjes van het vak wil leren van 2 zeer ervaren collega’s. Module 1 bestaat uit een 1-daagse cursus en is gericht op de theorie en praktijk. Module 2 is facultatief en bestaat uit o.a. een mentorship dagprogarmma inclusief patiëntenbehandeling. Deze cursus wordt meerdere malen per jaar georganiseerd.

Meer informatie over de OmnimedPro

Mentorship Programma

We worden regelmatig benaderd met de vraag om hulp te bieden voor startende implantologen of door implantologen die hun ‘skill-set’ willen uitbreiden. We hebben diverse zeer ervaren tandarts implantologen en kaakchirurgen bereid gevonden om je hierbij te helpen. Deze mentorship programma’s zijn altijd maatwerk en we denken hierin graag met je mee om tot een passend programma te komen.

Meer informatie over het Mentorship programma

Abas Implant Academy

Direct naar: Programma | Locatie | Inschrijven | Kosten | Cursusaanbod

Voor Wie?

Voor de tandarts die wil beginnen met implanteren of zich verder wil verdiepen in de orale implantologie? De Abas Implant Academy is een compleet en volwaardig cursusprogramma bestaande uit 8 modules. Tandartsen die willen starten met implanteren dienen alle 8 modules te volgen. Heb je al ervaring, dan kun je losse modules volgen om meer kennis en/of ervaring op te doen in de verschillende deelgebieden. Theorie en hands-on zijn evenredig verdeeld waardoor de praktische toepasbaarheid zeer groot is.

In overleg met de cursusleiding kun je zelf cases selecteren in de eigen praktijk. Wanneer er voldoende patiënten geselecteerd zijn, kan er onder begeleiding van het Mentorship programma gestart worden met implanteren in de eigen praktijk. Dit programma wordt uitgevoerd via het Mentorship programma.

Bij voldoende interesse wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om te implanteren in een buitenlandse cursus, waarbij onder begeleiding implantaten geplaatst kunnen worden en gevorderde chirurgische technieken geoefend kunnen worden. Alle deelnemers aan jaargang 2019 hebben van deze mogelijkheid gebruikt gemaakt. [door COVID19 is deze reis uitgesteld tot nader te bepalen datum]. Wens je meer informatie over de mogelijkheden ons team brengt je graag verder in contact. Bel of mail ons voor meer informatie: +31 (0)88 84 84 100 of event@megagen.nl

Programma Abas Implant Academy 2023/2024

De Implant Academy bestaat uit  8 modules waarin jij als tandarts wordt opgeleid om te implanteren. Ook bieden we de mogelijkheid om de cursus een-op-een te volgen.

Schrijf je nu in voor seizoen 6! (seizoen 5 = vol) 

Seizoen 6:

 1. Indicatie, planning, prothetiek & de medische patiënt (9 september 2023)
 2. Basis chirurgie, anatomie & hechttechnieken (30 september 2023)
 3. Basis implantologie: flap, osteotomie & plaatsen implantaat (4 november 2023)
 4. Implantologie in de edentate boven- en onderkaak (25 november 2023)
 5. Gevorderde implantologie: botopbouw, membranen, periost mobiliseren, piezo-elektrochirurgie, sinusbodem elevatie, ridge split en gebruik van Plateled Rich Fibrine (13 januari 2024)
 6. Tijdstip van implanteren, fronttandvervanging, esthetiek, immediaat implanteren, immediaat loaden, socket shield (3 februari 2024)
 7. Guided surgery, CBCT apparaat, indicatie, planning en temporariseren middels R2GATE (2 maart 2024)
 8. Tweede fase technieken, gekeratiniseerde mucosa, bindweefseltransplantaten & behandeling van infecties rondom implantaten (6 april 2024)

 

Dagprogramma

08:30 uur: Ontvangst met koffie
09:00 uur: Deel 1
11:00 uur: Koffiepauze
11:30 uur: Deel 2
13:00 uur: Lunchpauze
14:00 uur: Deel 3
15:30 uur: Koffiepauze
16:00 uur: Deel 4
17:30 uur: Vragenrode en afsluiting

Implanteren in de eigen praktijk

In overleg met de cursusleiding kun je zelf cases selecteren in de eigen praktijk. Wanneer er voldoende patiënten geselecteerd zijn, kan er onder begeleiding van de Abas Implant Academy gestart worden met implanteren in de eigen praktijk. Dit programma wordt uitgevoerd via het Mentorship programma.

Bij voldoende interesse wordt ook gekeken naar de mogelijkheid om te implanteren in een buitenlandse cursus – Implant Academy: Implant Live Surgical Course –, waarbij onder begeleiding implantaten geplaatst kunnen worden en gevorderde chirurgische technieken geoefend kunnen worden. Alle deelnemers aan jaargang 2019 hebben van deze mogelijkheid gebruikt gemaakt. We brengen je graag verder in contact. Bel of mail ons voor meer informatie: +31 (0)88 84 84 100 of event@megagen.nl

Locatie

MegaGen Benelux
Schijfstraat 24
5061 KB  Oisterwijk

  Inschrijven MegaGen Implant Academy Implantologiecursus 2023

  Schrijf je nu in voor deze prachtige en uitgebreide implantologiecursus door het onderstaande inschrijfformulier in te vullen.

  Ja, ik schrijf me in! Mijn keuze*:

  Persoonlijke gegevens

  Aanhef: HeerMevrouw

  Praktijkgegevens:

  Is het factuuradres gelijk aan het bezorgadres? JaNee

  Factuuradres

  Ik wil de nieuwsbrief ontvangen

  Kosten implantologiecursus 2023

  Je kunt op twee manieren deelnemen aan het cursusprogramma. Volg alle modules (acht modules) of informeer naar de mogelijkheden voor een één op één cursus.

  Optie I

  ALLE MODULES

  • 10 september 2022 t/m 1 april 2023
  •  
  • Totaalprijs voor 8 modules: € 8.450,00* (BTW vrijgesteld)

  * * BTW vrijgesteld. De kosten dienen in één keer te worden voldaan of, na overleg en met bijbetaling van 5% administratiekosten over de totaalprijs, in 4 gelijke termijnen.

  Optie II

  ÉÉN OP ÉÉN CURSUS

  • Persoonlijke begeleiding
  • € 2.500,00* per dag (BTW vrijgesteld)
   (4 operaties)

  * Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% BTW. De kosten voor de gekozen modules dienen in één keer te worden voldaan.

  OmnimedPro Academy

  Direct naar: Programma | Locatie | Kosten

  Voor Wie?

  De masterclass is bedoeld voor ervaren implantologen (MKA chirurgen en tandartsen die implanteren), prothetisten en tandtechnici.
  Binnen de implantologie, en zeker bij het immediaat implanteren, zijn chirurgie en prothetiek sterk aan elkaar gelieerd. Binnen de masterclass zullen daarom zowel de chirurgische als prothetische facetten besproken worden. Zeker wanneer de implantoloog een nauwe samenwerking heeft met een tandtechnieker of prothetist is het aan te raden dat die dan samen naar de masterclass toe komen.

  Het plaatsen van een implantaat in een extractie alveole is veel lastiger dan in een genezen kaak. Er is minder bot om het implantaat in te zetten en de vormgeving van de processus alveolaris, waar het implantaat in moet komen, is niet te zien omdat de mucosa niet is afgeschoven. Bij het prepareren van het implantaatbed vergt het sturen van de boor ruime implantologische ervaring. Om maximaal leereffect te bereiken is enige ervaring vereist. De masterclass is daarom minder geschikt voor de beginnend implantoloog.

  Bij Omnimed is de tandtechnieker tijdens het implanteren in de behandelkamer aanwezig wanneer er direct op het implantaat een tijdelijke kroon wordt geplaatst. Zijn visie op met name hoe diep het implantaat het best geplaatst kan worden is van belang. Daarbij gaat hij meteen na het plaatsen van het implantaat de tijdelijke kroon, brug of prothese afvormen. Deze synergistische samenwerking zal in de masterclass regelmatig terug komen en geeft aan waarom de masterclass heel geschikt is voor een prothetist of tandtechnieker.

  Programma & Data

  Programma masterclass Module 1 – Aan de hand van vele casussen, die via lichtfoto’s en/of films zijn vastgelegd, komen de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Indicaties
  2. Diagnostiek
  3. Voorbereiden tijdelijke kroon
  4. Stap voor stap immediaat implanteren
   • Extraheren
   • Prepareren
   • Implanteren
   • Augmenteren
   • Restaureren
    • Met een tijdelijke kroon
    • Met een anatomisch abutment
  5. Osseoïntegreren
  6. Peri-operatieve medicatie
  7. Nacontroles
  8. Complicaties

  Hands-on vindt plaats aan de hand van diverse 3D geprinte modellen. Het programma start om 8.30 uur en wordt rond 17.30 uur afgesloten met een borrel.

  Data Masterclass 2022:
  Zaterdag 9 april 2022
  Zaterdag 17 september 2022

  Programma masterclass Module 2 (optioneel)
  Mocht u na het volgen van module 1 (meer) ervaring op willen doen met het immediaat implanteren dan bieden wij u de mogelijkheid om bij Omnimed, onder deskundige begeleiding van docenten, een of een aantal patiënt(en) van Omnimed te behandelen.
  Aan deze dag zullen 3 tot 4 cursisten deelnemen. Een uitgelezen kans voor u om de onderwerpen die tijdens module 1 aan bod zijn gekomen op interactieve wijze te verdiepen en onder deskundige begeleiding ervaring op te doen.

  Module 2 is optioneel en kan alleen gevolgd worden na afronding van module 1. De datum wordt met u individueel afgestemd door de docenten.

  Locatie

  OmnimedPro
  Oedsmawei 24
  9001ZJ GROU

  Kosten

  Het inschrijfgeld voor module 1 bedraagt €790,- voor een volledig verzorgde dag.

  Module 2, wordt in overleg met de belangstellenden gepland waarbij er maximaal 4 cursisten per keer aan kunnen deelnemen. Bij belangstelling kunt u een bericht sturen aan info@omnimedpro.nl. De kosten bedragen €1.500,- per deelnemer.

  Mentorship programma

  Direct naar: Programma | Locatie | Kosten | Inschrijven

  Voor Wie?

  Voor deelnemers aan de Abas Implant Academy en  OmnimedPro of voor startende implantologen of door implantologen die hun ‘skill-set’ willen uitbreiden. Voor deze laatste groep bieden we dit bij diverse zeer ervaren tandarts implantologen en kaakchirurgen. Deze mentorship programma’s zijn altijd maatwerk en we denken hierin graag met je mee om tot een passend programma te komen. Wij brengen je graag verder in contact. Bel of mail ons voor meer informatie: +31 (0)88 84 84 100 of event@megagen.nl

  Voor deelnemers van de Abas Implant Academy
  In overleg met de cursusleiding kun je zelf cases selecteren in de eigen praktijk. Wanneer er voldoende patiënten geselecteerd zijn, kan er onder begeleiding van de Abas Implant Academy gestart worden met implanteren in de eigen praktijk.

  Voor deelnemers van OmnimedPro
  Voor deelnemers die module 1 van OmnimedPro die meer ervaring op willen doen met het immediaat implanteren. Onder deskundige begeleiding van docenten, een of een aantal patiënt(en) van Omnimed te behandelen. Aan deze dag zullen maximaal 3 tot 4 cursisten deelnemen. Een uitgelezen kans om de onderwerpen die tijdens module 1 aan bod zijn gekomen op interactieve wijze te verdiepen en onder deskundige begeleiding ervaring op te doen.

  Programma & Data:

  Het Mentorship programma is bij uitstek op basis van de behoefte van de cursist. Dit programma is derhalve altijd maatwerk en wordt vastgesteld op basis van de leerbehoefte van de cursist.

  Programma en data worden individueel met je afgesproken.

  Locatie

  • MegaGen Mentorship programma: in overleg
  • MegaGen Implant Academy; in overleg
  • Module 2 De Omnimedpro Academy:

  OmnimedPro
  Oedsmawei 24
  9001ZJ GROU

  Kosten

  • MegaGen Mentorship programma: in overleg
  • Implant Academy; in overleg
  • Module 2 De OmnimedPro: De kosten bedragen €1.500,- per deelnemer.

  Inschrijven